TR
EN
DE
 
TR
EN
DE
Ultraviyole Işınlarının Zararları...

Ultraviyole (UV) ışınları, en basit tanımıyla güneşten dünyaya ulaşan, göz ile göremediğimiz dalga boyundaki ışınlardır. Atmosferden geçerek dünyaya ulaşan UVA,UVB ve UVC olmak üzere 3 farklı ışın mevcuttur.UVA ışınları; Ozon tabakasından neredeyse hiç süzülmeden geçer, dalga boyu uzundur ve derinin en derin katmanına nüfus eder. UVB ışınları; Ozon tabakasından çoğu emilerek geçse de kayda değer bir miktarı cildimize kadar ulaşır. Dalga boyu kısa olduğundan dolayı derinin üst katmanına nüfus eder.UVC ışınları; Tamamı Ozon tabakası tarafından emilir.3 Işın türü de kanserojendir. Ancak etkisel olarak en tehlikelisi sırasıyla UVC,UVB ve en son UVA’dır.Aynı zamanda vücudumuzda alabileceğimiz D Vitamini için en iyi yol olması artılarını ve eksilerini günümüzde tartışmaya açık hale getirmiştir.

Ultraviyole Işınlarının Zararlı Etkileri …

Ultraviyole (UV) ışınları ;DNA’yı mutasyona uğratarak hücrenin genetik yapısını değiştirir ve hemen hemen her türlü cilt kanserine sebep olur.Epidermisin bazal tabasındaki keratin içeren hücrelere zarar verir ve zarar gören keratinositler her türlü cilt kanseri oluşumuna sebep olur.Ciltte kollojen sentezini bozar. Taze hücre üretiminde yer alan dermiş tabakasının zararına sebebiyet verir. Cilt esnekliğini azaltarak, kırışıklığa ve yaşlanmaya sebep olur.Cilt üzerinde ben ve  siyah leke  gibi cilt kusurları meydana getirir. Akyuvar sayısında azalmaya ve dağınık yerleşimlerine sebebiyet verir.Göz merceğinin opaklaşmasını sağlayarak, gözde katarakt ve sarı nokta oluşumuna neden olur.
Bu kadar zararlı etkinin yanı sıra, vücudumuzun D vitamini sentezlemesi için UVB ışınlarını alması ile mümkün olmaktadır.Gün içerisinde güneş ışığına ister istemez maruz kalmaktayız ve D vitamini sentezi için gerekli olan %90-95 oranında ışını vücudumuza almaktayız.UV ışınlarının yararlarından faydalanıp, zararlı etkilerini minimuma indirebilmek için yüksek performanslı elyafların yardımına başvurulabilir. 
Çizgi Tekstil Olarak,
Ar&Ge ve Ür&Ge çalışmalarına son derece önem veriyor, tekstildeki son mühendislik gelişmelerini mümkün olduğunca yakından izlemeye çalışıyoruz. Çağımızın en zorlu hastalığının bir türü olan Cilt Kanseri riskini en aza indirgeyebilmek adına, akıllı elyaflardan oluşturularak üretilen yüksek performanslı kumaşlar kullanıyoruz.


Kullandığımız Yüksek Performanslı Kumaşların Özellikleri …

Okaliptüs bitkisinin çinko ile birleşiminden oluşturulan akıllı elyaflardan üretilmiştir. Yüksek dereceli Çinko eritilerek, selüloz elyafının içine giren çinko oksit tozu haline getirilir. Elyaf yapısında kullanılan Çinko Oksit birçok güneş kremi ve cilt bakım ürününün ana maddesi olup bir özelliği de UV ışınlarının cilde girişini engeller. Kullanım oranına bağlı olarak SPF 50’ye kadar dayanıklı bir cilt koruması sağlayabilir. Kumaş ile vücut, nem aracılığı ile etkileşime girerek yapısındaki çinko oksidin tende koruyucu bir tabaka oluşturmasını sağlar ve bu zararlı ışınlara karşı adeta bir ayna görevi görür. Birçok dermatoloğun söylediği gibi, Ünlü dermatolog Dr. Marilynn Synett ’in açıklamalarına göre de çinko oksit UV ışınlarının zararlı etkilerinden cildi korumak için en güvenli yöntemlerdendir. 

Geliştirilen bu kumaşların diğer özellikleri ise,

-Anti-bakteriyel,
-Anti-oksidan,
-Nefes alabilen kumaş yapısı,
-Nem seviyesini besleyip dengelemesi,
-Doğal deodorant etkisi,
-Çabuk kuruma ve Kolay buharlaşma
-Yumuşak Tuşe,
-Hafiflik ve Konfor
-Bakterilerden kaynaklı kokuları azaltıcı,
- Cilt Bakımı
-Çevre Dostu üretim,
-UV Işınlarının zararlı etkilerini önleme


**Bağımsız laboratuvarlarda defalarca test edilerek doğruluğu kanıtlanmıştır.


 KURUMSAL  ÜRÜNLER  SERTİFİKALAR  NEDEN ORGANİK  BUNLARI ÖNEMSİYORUZ  İNSAN KAYNAKLARI  İLETİŞİM
Hakkımızda
Misyon & Vizyon
Sertifikalar
Çevre Politikamız
Kalite Politikamız
Haberler
Bilgi Toplumu Hizmetleri KVKK
Ev Tekstili
Bebek Tekstili
Otel ve Hastane Tekstili
Sertifikalar Neden Organik Kalça Displazisi
Sedef Hastalığı
Ev Tozu Alerjisi
Ultraviyole Işınlarının Zararları
İK Politikamız
İletişim
 
+90 258 251 58 59
ÇİZGİ Tekstil | © 2017
Web Tasarım ve Programlama : Webkent Yazılım